Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2021

Gösterim: 708

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Olarak Koronavirüs Önlemleri Kapsamında Egzersiz Videoları Hazırladık

Yeni Koronovirüs - Covid 19'un Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik hastalık olarak kabul edilmesi ve  ülkemizde de görülmesi nedeni ile bir çok önlem alınmaya başlanmıştır. Bu önlemler doğrultusunda evde kaldığımız ve fiziksel aktivite düzeyinin azaldığı bu günlerde fiziksel aktivite düzeyindeki düşüşe engel olmak ve egzersizin faydalarından yararlandırmak adına Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak evde basit bir şekilde uygulanabilecek egzersiz videoları hazırladık.

Hazırlanmış olan bu videolar 4 parçadan oluşmaktadır:

- Eğitimlerine evden devam etmek durumunda olan okul çağındaki çocuklara yönelik "Okul Çağındaki Çocuklar için Egzersizler".

- Evden masa başında çalışmak durumunda kalan akademik ve idari personele yönelik "Masa Başı Çalışanlar için Egzersizler".

- Eğitimlerine evden devam etmek durumunda olan üniversite öğrencilerimiz ve tüm üniversite personeline yönelik evde uygulayabilecekleri "Kor Stabilizasyon ve Kuvvetlendirme Egzersizleri".

- Covid 19’un solunum sistemi üzerindeki olası etkileri nedeniyle herkese yönelik olarak hazırlanan "Solunum Egzersizleri".

Egzersizlere aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

https://www.bandirma.edu.tr/tr/www/Haber/Goster/Universitemiz-Fizyoterapi-ve-Rehabilitasyon-Bolumu-Koronavirus-Onlemleri-Kapsaminda-Egzersiz-Videolari-Hazirladi-3284